Huoleti on Health Awards 2019 –kilpailun kategorian Vuoden Terveysinnovaatio finalisti

7.12.2018 7.55

Olemme todella otettuja ehdokkuudesta! Health Awards on vuodesta 2016 jaettu palkinto Suomen terveysalan huippusaavutuksille ja niiden tekijöille. Palkinnot jaetaan Vuoden Terveysteolle sekä Vuoden Terveysinnovaatiolle, ja voittajat saavat 5000 euron rahapalkinnot.

Kilpailuehdotuksia arvioinut tuomaristo vaikuttui ehdokkaiden mittavista ponnistuksista suomalaisten terveyden hyväksi.

Ehdokkaita arvioivat yrittäjä, tietokirjailija ja digitaalisen liiketoiminnan uranuurtaja Antti Merilehto, Apteekkariliiton viestintäjohtaja Erkki Kostiainen, Aivoliiton viestintäsuunnittelija Liisa Koivula, Sitran johtava asiantuntija Markus Kalliola, Lääketeollisuus ry:n toimitusjohtaja Sanna Lauslahti ja terveysalan startupien yhdistyksen Upgraded ry:n toiminnanjohtaja Sara Härmälä. Voittajien valintavaiheessa tuomaristo täydentyy startup-sijoittaja, hallitusammattilainen Leena Niemistöllä. Tuomariston puheenjohtajana ilman äänivaltaa toimii Tamron toimitusjohtaja Kai Kaasalainen.


Voittajat valitsee Health Awards -tuomaristo

Valinnassa painotetaan erityisesti terveysteon tai terveysinnovaation vaikutusta tavallisen kansalaisen elämään, terveyteen ja hyvinvointiin. Voittajat julkistetaan Health Awards & Foresight Forum -tapahtumassa tammikuussa 2019. Health Awards rakentuu terveysalan toimijoiden yhteistyönä. Pääjärjestäjänä toimii Tamro, joka on tehnyt jo 120 vuotta työtä suomalaisen terveyden ja hyvinvoinnin puolesta.


Huoleti on digitaalisten terveyspalveluiden edelläkävijä:

digitaalisella alustalla yhdistyvät laajasti sairastuneen toipumista ja lähipiirin yhteisöllisyyttä edistävät ominaisuudet. Sovellus saattaa yhteen sairastuneen, hänen lähipiirinsä ja vapaaehtoiset, ja auttaa jatkamaan elämään vakavasta sairaudesta huolimatta. Palvelu tarjoaa työkaluja, jotka helpottavat vaikeista asioista puhumista, ja antaa sairastuneen lähipiirille helpon tavan olla tukena sairastuneen arjessa. Moderni työkalu mahdollistaa joustavan avun tarjoamisen juuri silloin kun apua tarvitaan. UK:ssa julkaistussa startup - raportissa Huoleti nimettiin 21 Euroopan julkisten palveluiden toimivuutta parantavan startupin joukkoon, ainoana suomalaisena yrityksenä.


Sovellus on kehitetty alun perin syöpäpotilaille syöpäpotilaiden kanssa, ja palvelu on otettu käyttöön useissa muissa sairauksissa tai muuten haastavissa elämäntilanteissa. Huoleti on palvelu, jota palveluntarjoajat tai julkinen sektori voivat käyttää alustana laajentamaan palveluita ja parantamaan potilaan sitoutumista omaan hoitoonsa. Palvelun tarve on globaali, ja Huoleti on käynnistämässä useita kansainvälisiä projekteja. 


Lue lisää: https://healthawards.fi/healthawards2019/